RECEPTEN

Recepten

Wij helpen u graag… ook in de keuken
Visspeciaalzaak 'de Noordzee', daar geniet iedereen van. Van professionele chefkok tot de alledaagse genieter. Van particulieren tot bedrijven. En waar 'm dat dan in? Dat is onze verse vis!

Dagelijks treft u onze medewerkers op de visafslag om voor u de beste vis te selecteren. Maar met alleen verse vis bent u er nog niet, deze moet ook lekker worden bereid. Daarom hebben wij hier enkele succesvolle recepten inclusief de bereidingswijze voor u op een rijtje gezet.

U snapt het, wij willen er zeker van zijn dat de vis die u bij ons koopt ook echt een lekkernij wordt. Eet smakelijk!

Garnalen in knoflooksaus
Snijd de lente-uitjes in ringen. Hak wat knoflook fijn. Smelt boter in een pannetje zorg dat de boter niet bruin wordt. Voeg de ui-ringeten de fijngehakte knoflook en de peper toe en bak ze op een laag vuur 2 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de cognac, de wijn en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 3 minuten inkoken, zodat een gedeelte van het vocht kan verdampen. Roer de crème fraiche door de hete saus en laat hem op een hoog vuur inkoken tot ongeveer de helft van het vocht verdampt is en de saus licht gebonden (dit duurt ongeveer 3 minuten). Voeg een beetje saus toe. Voeg de garnalen toe en laat ze in 1 minuut goed warm worden. Schep de garnalen in knoflooksaus in 4 schaaltjes en serveer ze direct met het (warme) stokbrood.

Pitabroodjes met mediterrane tonijnsalade
Begin met de tonijn af te gieten, en verdeel de tonijn in stukjes. Snijd de olijven in plakjes, de tomaatjes in vieren. Klop het citroensap met de olijfolie tot een dressing en schep de tonijn met de tijm, kappertjes en de helft van de olijven erdoor. Voeg wat zout en peper naar smaak toe. Laat dit even intrekken. Doe de pitabroodjes in het broodrooster en snijd ze overlangs open. Leg de onderste helften op 2 borden. Sprenkel er wat olijfolie over en verdeel de sla erover. Plaats de tonijnsalade in het midden van het bord en verdeel de tomaatjes en de rest van de olijven erover. Zet de bovenkanten van de pitabroodjes erop.

 

idkliniek